Tomáš Svoboda
Autor:
Tomáš Svoboda
Všechny články >

Nedávno jsem si uvědomil, jak ten čas letí. To když jsem si spočítal, že ve firmě Callida pracuji už 27 let! Přesně si pamatuji svůj nástup do firmy (tehdy Callida konsorcium). Nastupoval jsem coby čerstvý absolvent střední průmyslové školy. Za to více než čtvrtstoletí se v mém životě odehrála řada důležitých událostí: oženil jsem se, vychovávám dvě děti, postavil jsem (lépe řečeno nechal si postavit) dům, mám psa, dokonce i nějaký ten strom jsem zasadil…

Callida už není jen rozpočtářka

Stejně jako v mém životě se leccos přihodilo, tak i ve firmě došlo k významným milníkům. Nejen díky nim se Callida postupem času proměnila nebo spíš vypracovala ze softwarové firmy zaměřené na stavební rozpočty v dodavatele komplexního řešení v oblasti řízení projektů.

Realizujte pouze úspěšné projekty

Dnes tak našim zákazníkům poskytujeme produkty a služby pro všechny fáze životního cyklu stavebních zakázek – od její přípravy, přes realizaci a úspěšné dokončení až po následnou správu. Tato proměna byla zcela přirozená. Potřeby firem a jejich fungování se časem mění, a my se snažíme vždy nabídnout našim zákazníkům možnost, jak efektivně a snadno dosáhnout toho, co si nejvíc žádají: dokončení projektu včas, v rámci rozpočtu a v té nejvyšší možné kvalitě.

Co konkrétně nabízíme?

pomuzeme vam proces
Pomůžeme Vám v každé fázi životního cyklu stavební zakázky

Ale abych nemluvil jen tak obecně. Pojďme si konkrétně říct, co dnešní Callida ve skutečnosti nabízí. Především je to nový přístup a nabídka moderního způsobu řízení projektů. Také proto již řadu let spolupracujeme s americkou společností Viewpoint Construction Software. Výsledkem tohoto partnerství je, že i na českém trhu mohou stavební firmy využívat kompletní portfolio prověřených softwarových nástrojů a služeb, které jim usnadní práci a pomohou dosáhnout vyšší efektivity.

Máme učinné nástroje pro každou fázi stavební zakázky

Kromě systému pro přípravu, řízení a sledování stavebních zakázek euroCALC, který sami vyvíjíme a zdokonalujeme již přes deset let, jsou to i nástroje Viewpoint For Projects a Viewpoint Field View. Viewpoint For Projects je určený pro správu a kontrolu dokumentace, projektový management a BIM. Výrazně usnadní a zpřehlední práci nejen mezi kolegy uvnitř firmy, ale zajistí spolehlivou komunikaci i s externími spolupracovníky. Systém Viewpoint Field View zas pomáhá ulehčit každodenní agendu řízení projektu. Poskytuje přehlednou správu nedodělků, změn, vad a dalších úkolů na stavbě včetně pořizování fotodokumentace. Zkrátka výrazně šetří čas, který pak můžete využít dle svého uvážení.

BIMu se nebojíme

Ale to není vše, co našim zákazníkům nabízíme. Jak můžeme sledovat takřka v přímém přenosu, digitalizace ve stavebnictví je už rozjetý a nezvratný proces. A s digitalizací přichází i BIM. Určitě jste už o BIM (Building Information Management) slyšeli. O tomto moderním způsobu řízení projektů se teď nebudu rozepisovat, (podívejte se na blog Pavla Laciny, tam k tomuto tématu naleznete víc informací). Faktem je, že ačkoliv se o BIM čím dál více hovoří a píše, tak stále chybí dostatek relevantních informací o tom, jak vlastně s touto novou metodou pracovat. Rozhodně by se příprava na BIM neměla podceňovat. A proto Callida už několik let nabízí nejen produkty, které jsou na BIM připravené a prověřené v praxi na projektech po celém světě, ale také poskytuje poradenství v oblasti využívání BIM a podporu při realizaci.

Callida v novém

Ovšem abych nebyl příliš zdlouhavý a nudný, nejjednodušší bude, když se podíváte na náš nový web www.callida.cz. To jsem vám ještě neřekl? No ano, máme nové internetové stránky. A nejen to, ale také nové logo a korporátní design. Přesvědčte se sami, jaké konkrétní výhody vám přinese spolupráce s firmou Callida a jak začít realizovat opravdu úspěšné projekty.

A když mi napíšete, tak si můžete být jisti, že mi:
- zaprvé uděláte radost
- za druhé, že vám určitě odpovím.

Pěkný den.

Tomáš

Kontaktujte nás

Konzultovat řešení
Zadejte Vaše jméno a příjmení
Zadejte telefonní číslo
Neplatný email
Zadejte název společnosti
Neplatný vstup
Potvrďte prosím souhlas