Callida
Autor:
Callida
Všechny články >

Klíčová věta románu spisovatelky Ayn Rand Atlasova vzpoura (Atlas Shrugged) „Kdo je John Galt?“, je synonymem pro vyjádření bezmocnosti a zoufalství ze stavu světa. Podle mě je také ale nadějí, že stále existují lidé, kteří dokáží svými schopnostmi, vzděláním, zkušenostmi a nadšením posunout svět kupředu, nebo jak se píše v knize, jsou to ti kteří „roztáčejí motor světa“. Tito Atlasové,  nesou na svých bedrech břímě pokroku.

Společně s kolegy ze společnosti Viewpoint máme velmi ambiciózní cíl: naučit tak konzervativní obor jako je stavebnictví novým metodám spolupráce a výměny informací. Máme pro to vynikající nástroje Viewpoint For Projects nebo Field View. Ale nástroje samy o sobě velký výsledek nepřinesou. Stejně jako opuštěné housle, violoncella nebo klavíry těžko zahrají koncert. Abychom dokázali naplnit náš cíl, potřebujeme genius našich partnerů, potřebujeme jejich vizionářství, jejich nadšení pro myšlenky, které společně sdílíme. Bez nich bychom nedokázali připravit plán, jak v jejich firmách a na jejich projektech implementovat změny a nastavit moderní projektový management. Ale především bychom bez nich nedokázali změnit status quo, a sice přístup projektových týmů ke spolupráci. Je to právě jejich nadšení, které dokáže jednotlivé týmy, aliance či skupiny lidí přesvědčit, že pokud jejich spolupráce bude otevřená, bez záludností a vzájemného podezřívání, bude výsledek o to lepší. Jejich práce bude mít větší hodnotu než dnes, budou mít možnost soustředit se na svoje zásadní úkoly, budou mít více času na sebe.

Tito vizionáři se rekrutují na různých pozicích. Jeden je projektový manažer prestižní projektové firmy s nadšením pro nové technologie, další pracuje jako stavbyvedoucí, jiný je ředitelem pro výstavbu mezinárodní developerské firmy nebo úředníkem na městském úřadě. Jedno však mají společné: rozhodli se jít proti zažitým pořádkům, často i ve vlastních společnostech. Rozhodli se udělat krok mimo svoji komfortní zónu, krok do míst, kde hrozí, že se spálí nebo dojdou opovržení či posměchu.

Jim patří moje uznání. Pokaždé když mám mizernou náladu, když se nějak nedaří nebo když jinak lamentuji nad nezdary, tak si uvědomím, že v tom nejsem sám a že mám kolem sebe vynikající spolupracovníky a partnery. A to mi dává sílu zkoušet to dál a znovu. Neb když se svět zeptá „Kdo je John Galt?“, tito novodobí Atlasové mohou směle odpovědět MY.

{jcomments on}

Kontaktujte nás

Konzultovat řešení
Zadejte Vaše jméno a příjmení
Zadejte telefonní číslo
Neplatný email
Zadejte název společnosti
Neplatný vstup
Potvrďte prosím souhlas